Pang Cha

3
IMG 7458

Een Thais dessert met een ster

One night in Bangkok and the world’s your oyster, zong Murray Head. Niet dat we oesters niet lekker vinden, maar Bangkok herinnert ons toch aan een totaal ander soort gerecht. Maak kennis met Pang Cha: de signature dish van restaurant LukKai Thong. Als kers op deze creatie met shaved ice en thee, werd dit Thaise dessert bekroond met een Michelinster. Soit, een absolute aanrader.


Let’s tickle those taste buds

“Een waar monster dat je met z’n tweetjes met alle goede wil van de wereld niet op kan, maar het is sowieso tot de laatste hap genieten.”

Oké, dat was genoeg om ons te overtuigen om tijdens onze reis naar Bangkok een tripje naar het Emquartier te plannen. Midden in de wijk vind je LukKai Thong terug. Het restaurant werd wereldwijd bekend dankzij het huisdessert Pang Cha. Maar wat is het juist en waarom moet jij het zeker eens proeven? 

Wat is het Thaise dessert Pang Cha?

Zoals je zelf ziet op de foto, is het beroemde Thaise dessert een serieuze berg. Die berg bestaat uit shaved ice – poederijs dus. In Thailand is poederijs enorm populair. Maar Pang Cha is meer dan dat.

Het poederijs werken de chefs van LukKai Thong af met broodkruimels, die gedrenkt worden in een mengeling van vijf Thaise theeën:

  • Ceylon Island tea
  • Local southern Thai tea
  • Popular red tea
  • Leaf black tea
  • Emperor oolong tea

De volgende stap is de afwerking. En op dat vlak houdt het team van LukKai Thong zich niet in. De Pang Cha werken ze af met alle soorten boba, amandelschilfers en verse slagroom. Geen wonder dat dit Thaise topdessert een Michelinster kreeg. 

Zalig was het!

Dessert met een missie

Maar diep onder de berg boba, broodkruimels en shaved ice, zit ook een missie verscholen. LukKai Thong zette het dessert dus niet zomaar op de kaart. Een tiental jaar geleden wonnen Thaise theeën over de hele wereld aan populariteit. Ondanks de unieke smaak, ging Japanse thee toch meer met de eer lopen. De koks van LukKai Thong besloten daar iets aan te doen, en creëerden een dessert op basis van de vijf theeën die je hierboven spot. Origineel, toch?

Zijn we dan weg? 

Voor wie een reis naar Bangkok plant, is een bezoek aan LukKai Thong écht een onmisbare tussenstop. Sowieso was het een culinair hoogtepunt tijdens onze reis door Thailand. Om af te sluiten geven we je graag nog een tip mee: bestel gerust één portie Pang Cha voor twee personen, er is meer dan genoeg om van te genieten.

7

Azië vanuit je zetel? Ontdek meer over dit wonderlijke continent op onze blog.

Naar de blog